Hlavní obsah

Na mítinku Praha Indoor bude k vrcholům patřit soutěž koulařů

Soutěž koulařů by mohla být jedním z vrcholů atletického mítinku Praha Indoor, který se jako generálka na halové mistrovství Evropy bude konat v úterý 25. února v O2 areně. Kromě aktuálně nejlepšího koulaře světových tabulek Ladislava Prášila totiž do metropole přijedou olympijský vítěz Tomasz Majewski z Polska a nově i silný Kanaďan Dylan Armstrong. Na mítink se ve středu začnou prodávat vstupenky.

Foto: Jan Kucharčík

Koulař Ladislav Prášil bude jednou z domácích hvězd pražského mítinku.

Článek

Prášil má podle posledních zpráv výbornou formu, kterou potvrdil už před Vánoci, kdy v Olomouci předvedl výkon 20,62 metru. Armstrong získal loni na MS v Moskvě bronz a stříbro má také z halového MS 2010 z Dauhá. Z prvních šesti koulařů z MS v Moskvě uvidí O2 arena hned tři.

Na mužské šedesátce se představí Jamajčan Lerone Clarke, který má osobní rekord na 100 metrů 9,99 sekundy, ale vzhledem k výbornému startu je skvělý především v hale. Dvaatřicetiletý Clarke je karibským rekordmanem na 60 metrů časem 6,47.

Mítink má prověřit připravenost organizátorů na HME 2015, půjde zároveň o jedinou příležitost, kdy bude před šampionátem v hale postavena atletická dráha. V programu je 15 disciplín a startovat by měla i domácí špička, která si bude moci otestovat formu před halovým mistrovstvím světa v polských Sopotech. To se uskuteční začátkem března.

Reklama

Související témata: