Hlavní obsah

Bolt i Kapesní raketa. Zlatá tretra ulovila oba nejlepší atlety planety!

Praha

Jeden nejlepší atlet planety ostravské Zlaté tretře nestačil, tak pro letošní ročník sehnali organizátoři hned dva! Vedle už tradičního hvězdného hosta Usaina Bolta dorazí i nejrychlejší žena Shelly-Ann Fraserová-Pryceová. Oba byli v listopadu vyhlášeni nejlepšími atlety světa za minulý rok.

Foto: Profimedia.cz

Jamajská esa Shelly-Ann Fraserová-Pryceová a Usain Bolt se sejdou na Zlaté tretře v Ostravě.

Článek

Boltova účast není velkou senzací, do Ostravy se vrací rád, a když se vloni musel kvůli změně tréninkového plánu omluvit z plánované štafety, okamžitě avizoval, že dorazí o rok později. Dnes organizátoři jeho účast potvrdili. „Disciplínu si ještě vybere, ale v předběžném programu je stovka i dvoustovka,“ říká sportovní manažer mítinku Alfons Juck.

Těší se na mítink i energii

„Jsem šťastný, že se můžu vrátit, od svých mladých let už jsem tu startoval hodněkrát. Vždy jsem si vychutnával samotný mítink a energii, kterou rozdávali skvělí diváci,“ vzkázal světový rekordman. V letošním roce se nekoná mistrovství světa ani olympiáda, a tak se Bolt může soustředit na co nejrychlejší časy.

Fraserová-Pryceová měřící jen 152 centimetrů je pro svou výšku a bleskové starty přezdívána Pocket Rocket neboli Kapesní raketa a v Ostravě se představí poprvé. Nejkratší sprinterskou trať vyhrála na obou posledních olympijských hrách, na loňském mistrovství světa zvládla dokonce zlatý hattrick na 100, 200 i 4x100 m.

Zaútočí na Kratochvílovou

„Na Zlaté tretře poběží dvoustovku, které se výrazněji věnuje až od roku 2012. Snahou bude útok na rekord mítinku Jarmily Kratochvílové 22,07, což je čas o dvě setiny lepší, než osobní rekord Fraserové-Pryceové, ale sama vyhlásila jako svůj cíl na letošní rok pokořit hranici 22 sekund,“ říká Juck.

Zlatá tretra se koná 17. června s tradičním kladivářským předprogramem o den dříve. Vedle sprinterských es se představí i francouzský olympijský vítěz v tyči Renaud Lavillenie, Lukáš Melich bude mít mezi kladiváři za soupeře olympijského šampióna Krisztiána Parse z Maďarska i loňského mistra světa Pawla Fajdeka z Polska.

Vstupenky se začnou prodávat od 15. února v síti Ticket-Art. Ambasadorem mítinku bude světový rekordman ve skoku dalekém Mike Powell.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články