Hlavní obsah

Otestovat halu pro mistrovství Evropy přijede Carter i Vlašičová

Michal OsobaPrávo

Čtvrtkař Pavel Maslák bude na třístovce domácí hvězdou mítinku Prague Indoor 2014, který se v O2 Areně uskuteční 25. února. Akci sloužící i jako zatěžkávací test před halovým mistrovstvím Evropy 2015 ale ozdobí i zahraniční esa.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Chorvatka Blanka Vlašičová se představí v Praze.

Článek

Na šedesátce se představí člen sprinterské jamajské štafety, která drží světový rekord, a bronzový medailista z mistrovství světa v Moskvě na stovce Nesta Carter.

Osmadvacetiletý sprinter je aktuálně nejrychlejším mužem běhajícím v hale, protože první dva z Moskvy Usain Bolt i Justin Gatlin sezónu pod střechou vynechávají. Carter se utká s krajanem Leronem Clarkem i nestárnoucím Kimem Collinsem ze Svatého Kryštofa a Nevise.

Půlka s mistrem světa

Tahákem osmistovky bude úřadující mistr světa Mohammed Aman z Etiopie, jenž by chtěl jako druhý muž v historii útočit v hale na čas pod 1:44.

Výškařskou soutěž ozdobí dvojnásobná mistryně světa Blanka Vlašičová z Chorvatska, která se po zranění vrací do sektoru.

Představí se i další česká esa jako koulař Ladislav Prášil (proti Polákovi Majewskému a Kanaďanu Armstrongovi), Denisa Rosolová na třístovce, středotraťař Jakub Holuša či tyčkař Jan Kudlička. Vstupenky se v síti Sazka Ticket prodávají za 190 a 290 Kč.

Reklama

Související témata: