Hlavní obsah

Praha se uchází o pořadatelství halového ME 2009 v atletice

LUBLAŇ

Praha a Istanbul chtějí uspořádat halové mistrovství Evropy atletů v roce 2009. Obě země předložily kandidaturu na pátečním zasedání rady Evropské atletické asociace (EAA) v Lublani. Uzávěrka vyprší o půlnoci, očekává se však, že žádný jiný národní svaz už přihlášku nepodá.

Foto: SAZKA

Sazka Arena by mohla hostit šampionát v atletice.

Článek

Česká metropole by šampionát uspořádala v libeňské Sazka Areně. "Věřím, že proti Istanbulu má Praha šanci uspět a že jsme schopni vytvořit podmínky, které EAA požaduje," řekl v tiskové zprávě místopředseda Českého atletického svazu Libor Varhaník. Dodal, že právě atletické mistrovství se může stát jedním z impulzů pražské kandidatury na uspořádání olympijských her.

Istanbul pro ME nabízí víceúčelovou halu, která bude v roce 2010 hostit světový šampionát v basketbalu. "Za svou výhodu považujeme optimální viditelnost na dráhu pro diváky. Máme také silnou podporu města," prohlásil generální sekretář přípravného výboru Munir Yaras.

Evropská atletická asociace nyní nabídky Prahy a Istanbulu prostuduje a zjistí, zda obsahují všechny náležitosti. Poté ustaví komisi, která obě města navštíví a podrobně prozkoumá podmínky pro uspořádání HME. Rada EAA pak na podzimním zasedání vybere pořadatele.

Minulý víkend přidělila mezinárodní atletická federace IAAF České republice mistrovství světa věkové kategorie do 17 let. To se za dva roky uskuteční v Ostravě. Praha hostila v roce 1978 mistrovství Evropy pod širým nebem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články