Hlavní obsah

Beskydskou laťku vyhráli Kynard a Greenová, Bába byl desátý

Vendryně

Americký favorit Erik Kynard ovládl 22. ročník halového mítinku Beskydská laťka ve Vendryni. První podnik dvoudílné Moravské výškařské tour vyhrál výkonem 227 centimetrů. Mezi ženami zvítězilia Švédka Emma Greenová-Tregarová, která skočila 197 cm. Dvoudílná tour v sobotu vyvrcholí v Hustopečích.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Výškař Jaroslav Bába na Beskydské laťce.

Článek

Patnáct stovek diváků v tenisové hale ve Vendryni u Třince vidělo triumf favoritů i zmar českého želízka v ohni Jaroslava Báby, který se nestačil zotavit z virózy a výkonem 216 cm skončil desátý. "Je mi líto, že jsem toho ve skvělé atmosféře fanouškům nemohl předvést více, ale celý týden bojuji s nějakým bacilem a po zdravotní stránce na tom nejsem dobře," řekl Bába. O limit pro halové mistrovství světa v Sopotech 230 centimetrů musí bojovat na dalších mítincích.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Pozornost publika na sebe strhly obě hlavní tváře mítinku Kynard a Greenová-Tregarová, rekordy Beskydské laťky však nebyly ani ohroženy. Stříbrný olympijský medailista se sice snažil vyrovnat své letošní halové maximum 233 centimetrů, ale laťka ho nepustila výše než na 227. Pět dalších závodníků skočilo o tři centimetry míň. "Skvělý závod s parádní kulisou. Jediným problémem dneska byl můj zadek. Do příštího roku se pokusím něco shodit a pak skočím určitě výše," usmíval se Kynard.

Mezi ženami zase neměla konkurenci bronzová z loňského halového mistrovství Evropy v Göteborgu. Greenová-Tregarová zaznamenala skokem přes 197 centimetrů třetí nejlepší výkon roku, ale na dvou metrech už neuspěla. "V minulosti se mi tu nikdy nedařilo. Až letos jsem přijela sama bez doprovodu manžela a trenéra a možná, že tohle je recept. Asi mě rozptyluje. Výsledkem jsem příjemně překvapena," usmívala se švédská výškařka.

Reklama