Hlavní obsah

Jonesová věří, že zase bude sprinterskou jedničkou

PRAHA

Fiasko v úvodním závodu sezóny bylo podle Marion Jonesové pouze ojedinělým výpadkem. Trojnásobná olympijská vítězka ze Sydney minulou neděli v kalifornském Walnutu doběhla poslední na trati 400 metrů v čase 55,03 sekundy daleko za nejlepšími. Devětadvacetiletá atletka věří, že se znovu vrátí do špičkové formy a plánuje startovat ve Zlaté lize.

Článek

"Chci se soustředit na sprinty a stát se opět světovou jedničkou," uvedla Jonesová, která loni na olympiádě nezískala ani jednu medaili. Předtím neuspěla v národní kvalifikaci, takže v Aténách mohla startovat jen v dálce a ve štafetě.

Za její výpadek ve Walnutu prý mohla psychika. "Bylo to mentální selhání. V tréninku jsem na tom dobře, a když to prodám v závodech, dokážu zase lidi pobavit," tvrdí Jonesová, která se od loňska musí vyrovnávat s obviněním z dopingu. Z nečistých praktik ji nařkl šéf laboratoře Balco Victor Conte, který je sám vyšetřován kvůli distribuci dopingových látek. Atletická hvězda na něj podala žalobu a žádá odškodné 25 milionů dolarů.

"Vím, že lidi si budou myslet svoje, ať to dopadne jakkoli. Dělám to kvůli sobě, protože nenechám vláčet své jméno tou špínou," řekla Jonesová, která dnes poběží štafetu v kansaském městě Lawrence.

Reklama