Hlavní obsah

Lukeš asi opustí Baník, velký zájem má Slavia

Igor Bruzl

Záložníka fotbalového Baníku Ostrava Martina Lukeše by rády získaly oba pražské kluby, Sparta a Slavia. Mužstvo z Letné už o hráče, který se na Bazalech opakovaně nedohodl na prodloužení v prosinci končící smlouvy, mělo zájem delší dobu, ovšem dál prý nyní postoupila jednání s jeho rivalem, Slavií.

Foto: FC Baník Ostrava

Martin Lukeš (vpravo) si hlídá míč před sparťanem Zdeňkem Grygerou.

Článek

Lukeš měl nabídku Sparty na stole několik týdnů, přesto chtěl v Ostravě zůstat, nyní však na jeho požadavky přistoupili i slávisté. "O přestupu Lukeše jednáme nějaký čas. Máme zájem, aby přišel v létě," uvedl pro ČTK generální ředitel Slavie Vladimír Leška. V pátek už proběhlo jednání mezi kluby a další kolo by se mělo odehrát tento čtvrtek.

Předseda dozorčí rady Baníku Vojtěch Flégl přiznal, že je se Slavií v kontaktu. "Vše ale bude záležet na výsledku dalších jednání. Máme jasné představy o odstupném," potvrdil. Podle infotmací Práva se jedná o částku přes 10 miliónů korun.

Samotný Lukeš už se zřejmě musí smířit s tím, že hráčem Baníku nebude dlouho. "Teď to ale neřeším, je to věc manažerů. Jsem pořád v Baníku a chci mu pomoci v bojích o pohárovou Evropu," řekl čtyřiadvacetiletý fotbalista. V kuloárech se spekuluje, že by jednání se Slavií mohla dospět k dohodě možná již tento týden.

Reklama

Související témata: