Hlavní obsah

Zraněná hvězda Hejnová převzala ocenění a tleskala Maslákovi

Praha

Vítězka ankety Sportovec roku 2013 a úřadující mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová nemohla kvůli léčbě lednové zlomeniny prsteníčku na levé noze startovat na halovém mistrovství republiky, přesto se v hale ve Stromovce objevila. Nepřišla však jen podpořit tréninkového kolegu Pavla Masláka, před atletickou veřejností převzala ocenění za nejkvalitnější český výkon loňského roku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Překážkářka Zuzana Hejnová (vpravo) obdržela plaketu Českého atletického svazu za loňské překonání národního rekordu. Ocenění jí předala bývalá koulařka Helena Fibingerová (vlevo).

Článek

Tím byl čas 52,83, díky kterému Zuzana Hejnová loni získala zlatou medaili na světovém šampionátu v Moskvě. Na plochu haly Otakara Jandery přišla s pomocí francouzských holí a z rukou manažerky Českého atletického svazu Heleny Fibingerové obdržela plaketu.

„Udělalo mi to radost, protože tohle ocenění mi připomene největší úspěch kariéry. Zároveň jsem se chtěla podívat na závody a okouknout rekonstruovanou halu, protože jsem v ní ještě nebyla,“ řekla svěřenkyně Dalibora Kupky.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Z výsledků domácího šampionátu nejvíc ocenila český rekord Pavla Masláka v běhu na 200 metrů, který dosáhl skvělého času 20,52. „To byl jednoznačně nejlepší výsledek celého mistrovství. Pavel mě tím potěšil. Jednak spolu trénujeme ve skupině a hrozně mu fandím. To, co předvádí, je něco neuvěřitelného. Má formu jako hrom a myslím, že v březnu klidně může vyhrát halové mistrovství světa v Sopotech. Budu mu moc držet palce,“ uvedla Hejnová.

Stav zraněného nártu neporažené šampiónky z minulé sezóny vyžaduje čas a trpělivost. „Bez berlí se zatím neobejdu a budu to muset ještě asi čtrnáct dní vydržet. Brzy mě čeká kontrolní rentgen a tam mi řeknou, jestli je zlomenina dostatečně srostlá, abych mohla hole odhodit. Zatím smím nohu zatěžovat maximálně na deset procent. Trochu posiluju, chodím plavat a při tom smím lehce kopat. Zbylá část těla se díky berlím posiluje vlastně sama a musím říct, že jsem z nich docela unavená,“ prozradila překážkářka.

„Už jsem v tomto stavu šest týdnů a začíná mi to připadat hodně dlouhé, ale určitě se dočkám a pak to bude mnohem veselejší. Koncem března odjedu s naší skupinou na soustředění do Jižní Afriky. Těším se tam, že budu v teple a kromě posilování začnu i lehce klusat, což bude pro mě příjemná změna,“ dodala nejlepší česká atletka loňské sezóny.

Reklama