Hlavní obsah

Arbitrážní soud CAS očistil sprinterku Campbellovou-Brownovou

Kingston

Sportovní arbitráž CAS definitivně očistila jamajskou sprinterku Veronicu Campbellovou-Brownovou. Atletická hvězda podle informací svého právníka Howarda Jacobse nepřijde po dopingové kauze o žádný z dosažených úspěchů a může pokračovat v kariéře.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jamajská sprinterka Veronica Campbellová-Brownová před Knightovou ve finiši závodu na Zlaté tretře v Ostravě.

Článek

"Můžu potvrdit, že Veronica byla očištěna. Její výsledky platí v původní podobě a okamžitě může závodit," řekl advokát, podle kterého se jednatřicetiletá Campbellová-Brownová chystá startovat na březnovém světovém halovém mistrovství světa v Sopotech.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Trojnásobná olympijská vítězka odevzdala pozitivní vzorek v květnu na mítinku v Kingstonu. V jejím těle byla zjištěna zakázaná diuretika, která sice sama o sobě nemají povzbuzující účinky, ale mohou sloužit k maskování nedovolených podpůrných prostředků.

Od července měla Campbellová-Brownová pozastavenou činnost, v říjnu jí disciplinární komise jamajského svazu udělila napomenutí. Rozhodnutí musela potvrdit mezinárodní federace IAAF, která podle BBC případ předala CAS. "V posledních měsících jsem si toho hodně vytrpěla, ale moje víra, rodina i přátelé zůstávali se mnou," uvedla sprinterka na webu své agentury.

"Nejvyšší možný soud, který my atleti máme k dispozici, promluvil a já mohu pokorně prohlásit, že potvrdil mou nevinnu. Příliš si cením čistotu sportu a své svědomí, než abych se uchýlila k zakázaným prostředkům," řekla v prohlášení.

Podle advokáta Jacobse může být odůvodnění verdiktu k dispozici až za několik měsíců, protože případ byl projednán zrychleně mezi 19. a 22. únorem. "Ale je zřejmé, že bude odkazovat na základní chyby při odběru a nakládání s odebraným vzorkem moči," prohlásil.

Dvojnásobná juniorská mistryně světa z roku 2000 vybojovala v seniorské kariéře sedm medailí na olympijských hrách (3-2-2) a devět na světových šampionátech (2-7-0).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články