Hlavní obsah

U počítače Maslák schytal porážky. Na ovále ale neměl konkurenci a poběží o zlato

Sopoty

Po rozběhu halového mistrovství světa byl čtvrtkař Pavel Maslák mírně rozmrzelý. Musel vydat víc sil, než chtěl, doběhl druhý. Jenže večer už se proměnil opět v nepolapitelného draka, jenž na tetování zdobí jeho záda. V semifinále zaběhl přes vypuštěný závěr nejrychlejší čas ze všech čtvrtkařů a v sobotu od 20.30 bude moct útočit na zlato.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Pavel Maslák (vpředu vpravo) s přehledem vyhrál semifinále závodu na 400 m.

Článek

Jak se Maslák dostával v Sopotech při nabitém programu do pohody? Na posteli, u televize i počítače. „Chvíli jsem ležel, pak koukal na Kick Ass 2, to je taková komiksová komedie. A hrál jsem na počítači,“ popisoval svůj program mezi rozběhem a semifinále.

Na počítači zvolil hru DotA. „Vychází z Warcraftu, není to střílečka, spíš taková strategie. Hrajete po netu proti pěti soupeřům spolu s dalšími čtyřmi,“ zaníceně popisoval.

Bilanci příliš úspěšnou neměl. „Jednu hru jsem vyhrál, ale pak jsme dvakrát prohráli, protože jsme měli špatný tým. Počítač vám tam náhodně vybere devět lidí,“ vysvětloval český rekordman.

Pět soupeřů měl pak i na dráze, jenže tam už běžel Maslák sám za sebe. Vítězný čas 45,79 s zkresluje vypuštěný závěr, kdy už se jen ohlížel za sebe. „Nevím, co se za mnou dělo a všichni běželi nějak pomalu, tak to pro mě bylo lehčí,“ podivoval se.

Sil moc neušetřil

„Já se lehce ohlížel už v poslední zatáčce, necítil jsem je za sebou, až pak jsem se podíval pořádně, protože mi přišlo divný, že tam furt nejsou, pak jsem trochu zvolnil,“ popisoval závěrečné metry semifinálové čtvrtky.

Dojem, že vypuštěným závěrem ušetřil dost sil, je ale mylný. „Ono to tak vypadá, že už člověk neběží, ale po těch 350 metrech je tak zalitej, že už je to jedno,“ říkal.

Díky jeho suverenitě mu alespoň nehrozila podobná kolize, jaká potkala Denisu Rosolovou. „Viděl jsem to v televizi. Ale člověk si moc nemůže dávat pozor, nedá se to hlídat, můžete si sami škrtnout o nohu,“ tvrdil Maslák, jenž ve finále poběží v šesté dráze.

Reklama

Související témata: