Hlavní obsah

Dvořák: Mám zaškrcený kohoutek s energií

PRAHA

Český desetibojař Tomáš Dvořák zvažuje účast na prestižním mítinku v rakouském Götzisu. Při tréninku dostával křeče do stehna a navíc jej trápí pravidelná alergie. Proto se bude teprve rozhodovat, zda do Rakouska odcestuje. Splnit limit pro mistrovství světa však může splnit i jinde, proto si s tím hlavu neláme. Což potvrdil i v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: www.celebrity.cz

Desetibojař Tomáš Dvořák.

Článek

Jak jste na tom týden před mítinkem v Götzisu se zdravím? Nic moc, v pondělí jsem při dálce dostal křeč do pravého stehna, uvidím, co to bude dělat dál. V pátek jsem si byl zkusit rovinky, to bylo bez problémů, ale ještě se musím rychle rozběhnout.

Měl jste někdy podobné obtíže? Právě, že jsem to ještě nikdy nezažil, byla to pro mě novinka.

Alergie se vám zatím vyhýbá? Ne, mám rozháraný metabolismus. Jeden den mám osmdesát osm kilo a druhý devadesát tři. Dneska (v sobotu - pozn. red.) mám třeba nateklé kotníky, že se mi do nich zařezávají ponožky, a zítra je budu mít jako modelka. Jsem z toho hotový, mám zaškrcený kohoutek s energií.

Kdy vás to přejde? Až všechny stromy odkvetou. Ale jak se tak dívám, spousta jich to má ještě před sebou...

A kdybyste odjel někam daleko na jih? Byl jsem v Itálii. Říkal jsem si, že tam bude všechno odkvetlé, pohoda. Přijel jsem tam, nahoře na vrcholcích sníh a dole všechno v květu. Nevyberete si...

Aspoň achillovka, kvůli níž jste vloni nedokončil olympijský desetiboj, je v pořádku? Ta je naštěstí v pohodě, i když vloni mě taky touto dobou ještě netrápila.

Kdy se rozhodnete, jestli do Rakouska odjedete? Asi ve středu. Na tréninku si zkusím překážky a uvidím, jestli to půjde. Když nebudu cítit, že v Götzisu můžu udělat nějaký výsledek, nepojedu tam. Ale rád bych tam byl, už jen z toho prostého důvodu, že to bude krásný závod.

Kdyby to nevyšlo, jel byste další týden do francouzského Arles? To určitě ne, protože tam prý touhle dobou létají takové ty sviňušky. To by mě jedna štípla a šel bych do kytek.

Co potom? Kde byste plnil limit pro mistrovství světa v Helsinkách? Za další týden je mistrovství republiky ve vícebojích, potom mítink v Ratingenu. Těch možností je ještě dost.

Nepřemýšlel jste, že byste si dal na pár týdnů závodní pauzu a soustředil se na trénink? To ne. Kdybych teď víc zamakal, tak se dostanu ještě do horšího stavu.

Reklama

Související témata: