Hlavní obsah

Šebrle se trápí a nevylučuje předčasný konec

PRAHA

Katastrofické scénáře se honí hlavou Romana Šebrleho na mítinku v Götzisu. Desetiboj pod alpskými vrcholky vyhrál vždy v uplynulých čtyřech letech a i letos zřejmě nebude mít soupeře v boji o prvenství. Necítí se však dobře a před závěrečným během na 400 metrů málem zvracel. Přemýšlel o předčasném konci, který po prvním dnu stále nevylučuje. "Uvidíme zítra," řekl.

Článek

Jeho výkony prý odpovídají tomu, jak se cítí. "Na stovce to vůbec neběželo," komentoval úvodní disciplínu a svůj nejhorší sprinterský čas v desetiboji od roku 1996. "Nejdřív mě to zaskočilo, ale po výšce jsem se už nedivil," prohlásil. Každý desetiboj prý bolí, tentokrát však Šebrle trpí víc než kdy jindy. "Uvidíme, jak se z toho vyspím," prohlásil.

Cenil si výkonu v dálce, ke němuž se dopracoval jen díky hecu. "Na to, v jakém jsem stavu, byla skvělá, perfektní," pochválil se. "A čtyřstovka? Na to, jak mi je, byla ještě dobrá," uvedl. Když zaklekal do bloků, nebyl si jist, zda doběhne. "Myslel jsem, že vyběhnu, pak mě to zkosí a doklušu to. Naštěstí se to nestalo a běžel jsem celkem dobře," vykládal.

Neví, jaký je důvod jeho stavu. Minulý týden prodělal rýmu, v Götzisu je navíc extrémní teplo. "Jsem přesvědčen, že má nějakou skrytou virózu," prohlásil kouč Dalibor Kupka. K tomuto názoru ho vedou kvalitní výkony Šebrleho tréninkového partnera Attily Zsivóczkyho. "Ale nepište, že jsem nemocný, třeba to tak není, jen prostě nemám formu," prohlásil Šebrle.

Důležitější závod v letošní sezoně teprve přijde

Ví, že důležitější závod v letošní sezoně teprve přijde. "Lepší si to vytrpět tady než na mistrovství světa," vzhlíží už nyní k šampionátu v Helsinkách. Během soutěže mu navíc odpadl největší soupeř Bryan Clay, který zkrachoval v dálce.

"Po dálce mi to bylo líto hodně, protože jsem si říkal, že potřebuji někoho, kdo mě potáhne k nějakému výkonu, ale teď mi to je jedno, protože vím, že na 8800 bodů nemám," prohlásil Šebrle. Nesoustředí se na Claye, jen na sebe. "Budu bojovat sám se sebou, ale závěry udělám až po dalších závodech," dodal desetibojař.

V kouli i výšce se pak cítil velmi zesláblý. "Těch 206 bylo hodně vymodlených," pravil. Stále tak neví, jestli desetiboj v Götzisu dokončí, aby popáté vyhrál a splnil limit na světový šampionát 8050 bodů. "Uvidíme ráno. Může se stát, že to zabalím a dám se do kupy," pokrčil rameny.

Reklama

Související témata: