Hlavní obsah

Člen atletické federace chce zavést smíšené štafety po vzoru biatlonu

Nassau

V co nejrychlejší zavedení smíšených atletických štafet na velkých šampionátech doufá před startem premiérového mítinku ve štafetových bězích World Releys člen rady Mezinárodní atletické federace IAAF Helmut Digel. Podle německého funkcionáře nová kategorie představuje šanci pro menší země, které nedokážou sestavit štafetový tým v jedné ze současných kategorií.

Foto: Sport.cz

Ilustrační fotografie

Článek

„Bude pro ně mnohem snazší dát dohromady dvě ženy a dva muže," prohlásil sedmdesátiletý čestný předseda německého atletického svazu na Bahamách, kde se dnes a v neděli uskuteční první ročník neoficiálního štafetového mistrovství světa.

Předseda IAAF Lamine Diack ale patří k ostrým odpůrcům podobné myšlenky, což v Nassau znovu zdůraznil. „V tom je velice konzervativní. Ale v roce 2015 skončí," řekl Digel. „Pokud se jeho nástupcem stane Sebastian Coe, může rozhodnutí o mixech padnout velice rychle," dodal.

V ideálním případě by si smíšené štafety mohly odbýt premiéru na mistrovství světa 2017 v Londýně. Příští rok se na šampionátu v Pekingu poběží tradiční běhy mužů a žen na tratích 4x100 a 4x400 metrů.

Zdá se vám zavedení smíšených štafet na vrcholných atletických mítincích jako dobrý nápad?
Ano
93,5 %
Ne
6,5 %
Celkem hlasovalo 843 čtenářů.

Reklama