Hlavní obsah

Davisův pohár: Thajci si na Čechy věří

BANGKOK

Mírný optimismus zavládl v Thajsku poté, co tamním tenistům středeční los baráže určil za soupeře o postup do Světové skupiny Davisova poháru český tým. Thajci si považují výhody domácího prostředí a věří v možný úspěch.

Foto: internet

Současná jednička thajského tenisu Paradorn Srichaphan.

Článek

Thajské království může začít psát novou tenisovou historii, mínil autor thajského deníku The Nation. Šance na postup mezi elitu DC označil před duelem s Čechy za poměrně vysoké. Zničit sen o premiérovém postupu thajských tenistů do světové skupiny prý mohou hlavně devátý hráč světa Jiří Novák a stále se zlepšující Radek Štěpánek.

Jediný hráč první stovky - Srichaphan

V rukávu přitom mají Thajci jediné eso - Paradorna Srichaphana. Dvanáctý hráč světa měl radost, že se hraje v Thajsku. "To jsem chtěl. Fanoušci nám pomohou pozvednout naší morálku a pozvednout kvalitu naší hry na vysokou úroveň," uvedl pro deník The Nation Srichaphan, který má letos bilanci 22 výher a čtyř porážek.

Srichaphan prohrál jediné vzájemné utkání s Novákem loni na turnaji série Masters v Madridu 6:4, 3:6 a 4:6. Z české jedničky ale strach nemá. "Byl to vyrovnaný zápas a Nováka není zas tak těžké porazit," mínil Srichaphan. "Češi jsou přijatelnější soupeř než třeba Američané, kteří mají hodně dobrých hráčů," dodal.

Čtyřhra je největší slabinou

Kapitánem thajského daviscupového týmu je Paradornův otec a trenér Chanachai Srichaphan. I on byl s losem spokojený. "Je to skvělý los. Nemusíme nikam jezdit, což je uspokojivé," řekl Chanachai, ale varoval, že Thajce nečeká snadné utkání. "Pořád jsme outsideři. Češi mají skvělé singlisty a výborné deblisty," uvedl Chanachai, podle něhož je Achillovou patou Thajců právě čtyřhra.

"Nemáme dobrou deblovou dvojici a nedá se s tím nic dělat," přiznal kapitán Thajska. Upozornil, že jeho český kolega má nepřeberné množství deblových specialistů. "Jedinou možností je připravit naše singlisty na čtyřhru," doplnil Chanachai.

Volba povrchu nebude podle Chanachaie Srichaphana jednoduchá. Dá se předpokládat, že Thajci zvolí tvrdý a rychlý kurt, ale to kapitán nepotvrdil. "Češi mají hráče na všechny druhy povrchů. Čeká nás v tomto ohledu hodně těžká volba," uvedl Chanachai.

Reklama

Související témata: