Hlavní obsah

Blake dovedl na štafetovém mítinku Jamajku k dvěma triumfům

Nassau

Trojnásobný olympijský medailista Yohan Blake byl největší postavou premiérového atletického mítinku ve štafetových bězích IAAF World Relays na Bahamách. V sobotu coby finišman pomohl jamajské čtveřici ke světovému rekordu na 4x200 metrů, o den později donesl vítězně kolík do cíle i v závodu na 4x100 metrů.

Článek

I bez šestinásobného olympijského vítěze Usaina Bolta, který se na vstup do sezóny teprve chystá, vyhráli Jamajčané závěrečný závod dvoudenního programu v čase 37,77 sekundy. Druhý Trinidad a Tobago porazili o 27 setin. "Po triumfech na mistrovství světa a olympiádě jsme chtěli potvrdit, že jsme pořád nejlepší," citovala agentura Reuters čtyřiadvacetiletého Blakea.

Loni ho trápilo zranění podkolenní šlachy, kvůli němuž se odhlásil ze světového šampionátu v Moskvě a nemohl tudíž obhajovat zlato v běhu na 100 metrů z Tegu. "Jsem zpátky a už se zase dostávám do šampionátové formy. To je skvělé," dodal Blake, za Boltem druhý muž historických světových tabulek na 100 m (9,69) i 200 m (19,26).

Ve finále závodu na 4x100 metrů chyběli Američané, kteří byli v rozběhu diskvalifikováni kvůli chybné předávce. Z deseti soutěží v Nassau nicméně štafety USA vyhrály polovinu.

Reklama

Související témata: