Hlavní obsah

Zraněný Maslák vynechá dva starty v Diamantové lize

Praha

Halový mistr světa v běhu na 400 metrů Pavel Maslák nebude kvůli svalovému zranění v nejbližších dvou týdnech závodit. Potíže se zadním stehenním svalem na pravé noze jej přinutily zrušit starty na nejbližších mítincích Diamantové ligy v sobotu v Eugene a 5. června v Římě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sprinter Pavel Maslák

Článek

"Mrzí mě to, ale nevěším hlavu. Jsem přesvědčený, že se z toho rychle dostanu a sezóna bude pokračovat podle plánu," uvedl Maslák ve zprávě manažera skupiny Top Athletics Alfonse Jucka.

Český rekordman se zranil o víkendu při Evropském poháru klubů v Portugalsku, kde pomohl Dukle Praha ke čtvrtému místu starty ve sprintech na 100, 200 a 4x100 metrů. Potíže se naplno projevily při úterním dopoledním tréninku.

Maslák letos vstoupil do Diamantové ligy třetím místem v českém rekordu 44,79 v Dauhá, na další body v prestižním seriálu si teď bude muset počkat. "V takovém stavu nemůže soupeřit se světovou špičkou na Diamantové lize. V nejbližších dnech uvidíme, jak to bude dál, sezona s plánovaným vrcholem na mistrovství Evropy v Curychu ale není ohrožená," uvedl Maslákův trenér Dalibor Kupka.

Reklama

Související témata: