Hlavní obsah

Neskutečné výkony, smekla Klučinová před soupeřkami. Rekord si chce schovat do Kladna

Michal Osoba (Götzis)Sport.czPrávo

V jednom z nejkvalitnějších sedmibojů historie nehrála druhé housle. Sedmibojařka Eliška Klučinová na slavném mítinku v Götzisu byla dvanáctá, posbírala 6195 bodů, čímž hravě splnila limit pro mistrovství Evropy a za svým českým rekordem zaostala o 137 bodů.

Foto: Jan Kucharčík

Vícebojařka Eliška Klučinová

Článek

Těší vás takový výsledek?

Jsem spokojená, škoda těch pěti bodíků od 6200. Ale já takový výkon ani nečekala. Úplný začátek sezóny vypadal super, ale známe to. Člověk přijede do Götzisu, první den je devět stupňů, druhý den prší... Ale letos bylo hezké počasí, tak super.

Co jste říkala úrovni závodu? Pět vícebojařek přes 6500 bodů nasbíralo předtím jen dvakrát v historii, mistrovství Evropy v Curychu asi bude hodně nabité.

Ta úroveň je fakt vysoko... Holky tu předváděly neskutečné výkony, tak třeba jim ta výkonnost nevydrží až do mistrovství Evropy. (úsměv)

Vy jste během závodu pomýšlela na atakování svého českého rekordu? Ve většině disciplín jste zaostávala jen těsně za výkony z mistrovství světa v Moskvě.

Držela jsem se těsně za tím výkonem, ale v Moskvě jsem běžela neskutečnou osmistovku, to jsem věděla, že tady nepoběžím. Aspoň jsem trochu pošetřila síly na Kladno, kde je můj oblíbený mítink. Tady jsem chtěla hlavně dát limit a pak si závod užít.

Takže Götzis máte na limity, Kladno na rekordy?

Chtěla jsem, abych mohla v Kladně závodit v pohodě, a třeba jsem si ten rekord nechala tam.

Oštěp jste tu ukončila už po dvou pokusech, proč?

Mám problém s ramenem. Netrénovala jsem oštěp asi dva roky, vždycky jen přijdu a zaházím na závodě, i tady jsem původně chtěla absolvovat jen jeden pokus. Kde jsou ty časy, kdy se dalo 47 metrů hodit.

To zní, jako byste byla smířená s tím, že dál už oštěpem nikdy házet nebudete...

Třeba se ještě na nějaké velké soutěži rozvzpomenu. Věřím, že když rameno víc zpevním, budu moct trénovat. Ale bojím se o to. Přijde mi zbytečné si rameno takhle zhuntovat, dokud jde házet aspoň v závodě. Byla mi doporučena operace, ale do ní se mi nechce.

Vy jste si zdravotních problémů „užila" i v minulosti dost, teď vás kromě ramene nic nezlobí?

Musím říct, že jsem letos v pohodě, až na to rameno. Ale ono zase v oštěpu není v bodech tak velký rozdíl hodit 43 a 47 metrů, takže mě zase tolik v závodech neomezuje. Navíc když jsem některý rok házela daleko, nešly mi ostatní disciplíny, třeba to letos bude naopak...

Reklama

Související témata: