Hlavní obsah

VIDEO: Úchvatná perspektiva. Takhle létá nad laťkou rekordman Lavillenie

Praha

Je pro každou špatnost. Francouzský tyčkař Renaud Lavillenie si během tréninku na Zlatou tretru v Ostravě nasadil na hlavu helmu s kamerou a natočil svůj úspěšný pokus na výšce 540 cm z vlastního pohledu. Pro světového rekordmana (616 cm) šlo sice o skutečně tréninkovou výšku, záběry ale přesto nabízejí zcela unikátní perspektivu.

Renaud Lavillenie - skok o tyči z jeho pohledu.

 
Článek

Renaud Lavillenie na letišti v Mošnově.

Bláznivé kousky Lavillenieho zkrátka baví. A ten při tréninku s kamerou byl jen pouhá předehra. Ve středu organizátoři Zlaté tretry splnili svůj loňský slib a za opakovanou účast na mítinku dopřáli francouzskému rekordmanovi možnost vyzkoušet si na ploše letiště v Ostravě-Mošnově sportovní vůz.

Adrenalinové ráno po úterním triumfu, k němuž Lavilleniemu stačilo 583 cm, neohrozilo ani to, že nebyla naplněna loni vyřčená podmínka šestimetrové hranice. A sedmadvacetiletý tyčkař si rychlé svezení náležitě užil, i když kvůli němu vstával před sedmou ráno. „Stálo to za to," zářily mu oči poté, co na 3,5 km dlouhé ranveji vytáhl ručičku tachometru na 260 km/h. „Osobní rekord to ale není, jednou jsem už jel 280," podotkl.

Pořadatelé Zlaté tretry na francouzského rekordmana, který letos v únoru vymazal 21 let starý světový rekord Sergeje Bubky, políčili hned další udičku: přijeď příští rok, bude se skákat padákem. Jak se dalo čekat, Lavillenie výzvu s nadšením přijal...

Reklama

Související témata: