Hlavní obsah

VIDEO: Překážkářky popadaly jak hrušky! Pořadatelé špatně nastavili mezery

Mannheim/Praha

Šest závodnic na startu, žádná v cíli. Tři spadly na zem, další tři musely narychlo zastavit. Netradiční průběh měl závod na 100 metrů překážek při německém juniorském atletickém šampionátu v Mannheimu.

Kolize překážkářek v německém Mannheimu.

 
Článek

První ani druhá překážka nenaznačovaly žádné komplikace, jenže pak se v očích závodnic objevil údiv. Obvyklé tři kroky nestačily, rozestup mezi druhou a třetí překážkou byl zjevně delší než stanovených osm a půl metru.

Pak už rozhodoval pud sebezáchovy. Někdo stihl zastavit, další atletky se ještě pokusily překážku překonat, ale pak skončily na zemi. Krkolomný moment přestály všechny juniorky bez zranění a celý běh se opakoval, tentokrát už pochopitelně se správně postavenými překážkami.

Podobná chyba organizátorů je na velkých akcích raritou, ale kdysi se „povedla“ i pořadatelům prestižního mítinku v Londýně, kde se s nezvyklou mezerou mezi překážkami popasovala jako jedna z mála Denisa Rosolová. „Mně ani nepřišlo, že tam je něco špatně, spíš jsem si nadávala, že jsem tu mezeru pokazila,“ vyprávěla před šesti lety tehdy ještě vícebojařka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články