Hlavní obsah

Hejnová se vrací! Překážkářská šampiónka poprvé poběží příští týden v Monaku

Praha

Obavy, že bude muset vynechat celou sezónu, jsou zažehnány. Mistryně světa na čtvrtce překážek Zuzana Hejnová se vrací k závodům! Letošní premiéru absolvuje příští pátek na mítinku Diamantové ligy v Monaku. „Nejspíš by to mělo vyjít," potvrdila. Stihnout by tak měla i srpnový evropský šampionát v Curychu.

Foto: Roman Gomola

Zuzana Hejnová už bude moct překážky zdolávat i tradičnějším způsobem.

Článek

Právě v tomto švýcarském městě absolvovala vloni 29. srpna svůj zatím poslední start, vyhrála i třináctý závod své životní sezóny. Jenže v lednu potkala svěřenkyni Dalibora Kupky při tréninku v hale zlomenina zánártní kůstky, následovala operace a konec nadějí na start v halové sezóně.

Slibně se přibližoval její návrat při soustředění v Jihoafrické republice, z něhož se vrátila nadšená z návratu k běhání, ale zároveň s bolestí v chodidle. „Šla jsem na vyšetření a řekli mi, že mám zánět mezi patou a ploskou," popisovala. V tréninku si opět musela dát nucenou pauzu a nebyla si jistá, zda se letos v závodech představí.

Poběží i Maslák

„Kdybych chtěla, tak vyběhnout můžu, limit bych určitě splnila, ale to není můj cíl. Chci vyběhnout, až když budu vědět, že to bude stát za to," vyprávěla před měsícem a jako nejbližší reálný start ohlásila právě mítink v Monaku.

A vzhledem k tomu, že další příprava v domácích podmínkách proběhla bezproblémově, mohli organizátoři mítinku ohlásit i největší překážkářskou hvězdu. Pro Hejnovou nepůjde o snadný návrat, vždyť jejími soupeřkami budou vedoucí žena světových tabulek Kaliese Spencerová z Jamajky či Američanka Kori Carterová.

V Monaku nebude jediným českým esem, které prožije návrat. Tréninkový parťák Hejnové čtvrtkař Pavel Maslák si mítink Herculis rovněž vybral jako svůj první start po svalovém zranění z Evropského klubového poháru.

Reklama