Hlavní obsah

Atletický lazaret: úspěšné návraty, ale i operace a konec sezóny

Michal OsobaSport.czPrávo

Přesně měsíc zbývá do startu atletického mistrovství Evropy v Curychu a šéftrenéra reprezentace Tomáše Dvořáka vedle radosti z narůstajícího počtu limitářů lehce znervózňoval i zdravotní stav několika očekávaných opor výpravy. Poslední dny mu však s jednou výjimkou přinesly úlevu.

Foto: Jan Kucharčík

Pavel Maslák se vrátí k závodům příští týden v Monaku.

Článek

Nejprve se po třech a půl letech úspěšně vrátil na dráhu halový mistr Evropy na překážkách Petr Svoboda. Po úterním splněném limitu pro ME v Táboře sice nedokončil kvůli drobné bolesti v třísle páteční mítink v Novém Městě nad Metují, ale nemělo by jít o vážný problém.

Dva comebacky v Monaku

Další očekávaný návrat atletické sezóny přijde příští pátek v Monaku. Po téměř jedenácti měsících, během nichž podstoupila operaci prasklé zánártní kůstky a zbrzdil ji zánět v noze, se vrátí Zuzana Hejnová. Překážkářská mistryně světa by vedle mítinku Diamantové ligy měla stihnout i domácí šampionát v Ostravě a především mistrovství Evropy.

Stejný mítink si pro svůj atletický návrat zvolil také čtvrtkař Pavel Maslák. Halový mistr světa si natrhl zadní stehenní sval při Evropském poháru klubů v Portugalsku a musel si dát sedmitýdenní pauzu, jejíž závěr vyplnil povedenou přípravou ve Vysokých Tatrách.

Dobré zprávy přicházejí i od dalšího medailisti z letošního halového mistrovství světa v polských Sopotech, tyčkaře Jana Kudličky. Ten ucítil bolest v koleni po Pražské tyčce a následně musel zrušit start na Diamantové lize v Paříži.

„Koleno je v pořádku a od pondělí můžu naplno trénovat v Nymburku,“ mohl prostřednictvím facebooku vzkázat fanouškům po poslední kontrole u profesora Pavla Koláře.

Čechovou zradil meniskus

Horší je situace u nejrychlejší české ženy současnosti. Sprinterka Kateřina Čechová si při přemístění v posilovně poranila koleno a sezóna pro ni končí.

„Příští pátek jde na operaci s meniskem. Je tam i podezření na natržený křížový vaz, ale ten by se neoperoval. Byla varianta jí koleno opíchat, ale pak by stejně nemohla běžet v Curychu naplno a vypadla by v rozběhu. Lepší bude začít o měsíc dřív s přípravou na halu,“ popsal trenér Luděk Svoboda.

Reklama

Související témata: