Hlavní obsah

Šebrle zrušil kvůli zdravotním problémům start v Ratingenu

PRAHA

Drobné zdravotní potíže přiměly olympijského vítěze Romana Šebrleho k rozhodnutí zrušit plánovanou účast na víkendovém mítinku vícebojařské série Challenge IAAF v německém Ratingenu. Světového rekordmana v desetiboji bolí Achillova šlacha, chce dát přednost jejímu úplnému vyléčení a tréninku na letní mistrovství světa v Helsinkách.

Článek

O víkendu startoval Šebrle v superlize Evropského poháru ve Florencii, kde skočil do dálky průměrných 738 centimetrů. Během celého pobytu v Itálii ho prý trápily žaludeční problémy a většinu času proležel v posteli.

"Když k tomu připočtu bolesti achilovky, tak mi vyšlo, že je nesmysl jezdit do Ratingenu a riskovat, protože vrcholem sezony je mistrovství světa v Helsinkách," řekl z Itálie Šebrle, který společně s výpravou dorazí domů až dnes večer.

Už po návratu z tradičního mítinku v Götzisu, kde vyhrál popáté za sebou nevýrazným výkonem 8534 bodů, měl Šebrle špatné krevní a jaterní testy. Zjištěné hodnoty rovněž ukázaly vysokou únavu svalů. Další vyšetření už žádnou vážnější komplikaci neodhalily.

Šebrle měl po desetiboji v Ratingenu startovat rovněž v individuálních disciplínách na domácím šampionátu o prvním červencovém víkendu v Kladně. O jeho účasti se rozhodne až na začátku příštího týdne. V Ratingenu tak bude české barvy hájit jen Michaela Hejnová.

Reklama