Hlavní obsah

Konec sezóny! Maslák kvůli zranění nebude obhajovat titul mistra Evropy

Praha
Aktualizováno

Z plánovaného pátečního návratu na mítinku v Monaku sešlo, nejrychlejší český čtvrtkař Pavel Maslák musí předčasně ukončit sezónu. Problém se zadním stehenním svalem na pravé noze mu vystavil nečekanou stopku. „Zranění donutilo Pavla ukončit sezónu. Sbohem mistrovství Evropy v Curychu," uvedl na Twitteru Maslákův manažer Alfons Juck.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Běžec Pavel Maslák si musí na svůj návrat počkat.

Článek

Maslák si zranění přivodil na konci května při klubovém Evropském poháru v Portugalsku. Teď se schylovalo k návratu, český rekordman a halový mistr světa absolvoval soustředění v Tatrách, kde už necítil žádnou bolest.

Jenže v pondělí se zranění opět ozvalo a úterní vyšetření prokázala, že svalový problém ještě není doléčen. Maslák, jenž je držitelem letošního nejrychlejšího evropského času 44,79 s, tak nebude moct v srpnu v Curychu obhajovat titul mistra Evropy, jenž získal před dvěma lety v Helsinkách.

„Titul mistra Evropy už mám, tak to zase až tolik nebolí, jako kdyby se to stalo třeba v olympijském roce," připustil třiadvacetiletý sprinter.

„Musím se s tím smířit a hledat na tom to pozitivní. Dám si pauzu, oddechnu si a po úplném vyléčení začnu přípravu na halovou sezónu s jediným cílem - vybojovat v Praze zlato pro domácí publikum," vyhlížel svěřenec Dalibora Kupky halové mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: