Hlavní obsah

Úžasné hry, kontroval Bolt. Timesy si ale za svou verzí stojí

Usain Bolt odmítá, že by se o Hrách Commonwealthu vyjádřil hanlivým způsobem. Při středečním netbalovém zápase jamajských žen proti Novozélanďankám se královsky bavil a následně zhodnotil probíhající sportovní svátek britského společenství jako „úžasný". Britský deník The Times se ale hájí, že nevybíravé komentáře jamajský sprinter skutečně řekl a zveřejnil doslovný přepis rozhovoru sprinterského rekordmana s reportérkou listu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Usain Bolt netbalový zápas Jamajčanek proti Novému Zélandu hodně prožíval.

Článek

Reportérka Timesů Katie Gibbonsová hovořila s Boltem v úterý, když po setkání s královskou rodinou v Glasgow odjížděl z vesnice sportovců. Jamajský fenomén čekal v dešti na odvoz a evidentně ne zcela naladěný prohodil v sychravém počasí se zpravodajkou deníku pár vět. Timesy následující den otiskly článek s Boltovou citací, že hry „stojí dost za ho...".

Ačkoliv toto tvrzení z přepisu konverzace, kterou Timesy přinesly ve čtvrtek, zcela nevyplývá, editor listu Angus Macleod prohlásil, že si za článkem „stoprocentně stojí".

Nevyrábějte lži!

Bolt už ve středu na článek rozezleně reagoval na svém twitteru, kde list obvinil z vytváření lží. „Probudím se a vidím tenhle nesmysl. Novináři, nevyrábějte prosím lži jen proto, abyste měli titulek," napsal.

A to, že by ho hry nebavily, pak nepřímo vyvrátil ještě týž den večer, kdy osobně přihlížel zápasu v netbalu mezi Jamajkou a Novým Zélandem. Ryze ženskou obdobu basketbalu si i přes prohru reprezentantek z Karibiku evidentně užíval, ochotně rozdával autogramy a fotil se s fanoušky. A po zápase řekl BBC, že hry „jsou úžasné".

Šestinásobný olympijský vítěz nemá v plánu startovat v Glasgow v individuálních závodech, chystá se zasáhnout jen do štafety na 4x100 metrů, která začíná pátečními rozběhy a finále má na programu v sobotu.

Přepis rozhovoru Usaina Bolta pro The Times
Katie Gibbonsová (KG): Ahoj Usaine, já jsem Katie Gibbonsová z listu The Times. Ráda tě poznávám.
Usain Bolt (UB): Ahoj.
KG: Jak se máš?
UB: (krčí rameny)
KG: Jak si užíváš hry? Bavíš se?
UB: Ne.
KG: Vážně, proč ne?
UB: Zrovna teď ne... je to dost na ho... (krčí rameny, vzhlíží na šedivé nebe)
KG: Jak to myslíš?
UB: Jsem tu teprve dva dny.
KG: Je to tu jako na olympiádě (v Londýně)?
UB: Nee. Olympiáda byla lepší.
KG: Vážně, v čem?
UB: (krčí rameny)
KG: Kam teď míříš?
UB: Mám nějakou práci.
Zdroj: The Times

Reklama