Hlavní obsah

Sacramento kralovalo v New Jersey

Králové ze Sacramenta vyhráli čtvrteční zápas NBA na palubovce New Jersey 118:82. Připravili tak domácí Nets o vyrovnání klubového rekordu, na který po deseti vítězstvích za sebou útočili. Sacramento je v soutěži druhé za suverénním Dallasem, New Jersey patří celkově třetí pozice.

Foto: Internet

Králové ze Sacramenta převálcovali New Jersey Nets na jejich palubovce. Do koše domácích právě doručuje "zásilku" Jim Jackson (v tmavém).

Článek

Sacramento se s Nets často nestřetává, a tak se mu po loňské prohře 83:117 naskytla první příležitost k odvetě. "Nešlo o pomstu. Jen jsme chtěli dokázat, že máme mnohem lepší tým, než loni, a to se nám povedlo," konstatoval kouč Králů Rick Adelman. V utkání, které již mělo nádech tuhých vyřazovacích bojů, měli hlavní slovo Peja Stojakovič a Mike Bibby, kteří na konto Kings přidali 24, respektive 23 bodů.

"Prostě se nedařilo. Byl to jeden z našich nejhorších zápasů, který přišel v nevhodnou chvíli," litoval promarněného útoku na klubový rekord Byron Scott, trenér domácích. "Ale musím přiznat, že nás Kings do utkání prakticky nepustili. Je to velmi dobré mužstvo, zřejmě nejlepší, se kterým jsme se letos utkali," pochválil Scott soupeře.

Portland na vítězné cestě

Portland ve druhém čtvrtečním mači jen těsně porazil San Antonio. Po výsledku 90:87 si Blazers připsali jedenácté vítězství v posledních 13 utkáních a probojovali se na druhé místo Pacifické divize.

O úspěch se postarali veterán Scottie Pippen a Derek Anderson, kteří nastříleli po devatenácti bodech. "Hrajeme disciplinovaně," pochvaloval si Anderson, "to je nejdůležitější, pokud chcete uspět. Navíc je znát zkušenost týmu a stále lepší souhra."

Reklama