Hlavní obsah

Seaman povede brankáře Arsenalu

LONDÝN

Semifinálový zápas Anglického poháru byl pro brankáře Arsenalu Davida Seamana jubilejním tisícím v kariéře a čtyřicetiletý gólman skvělým zákrokem přispěl k výhře nad Sheffieldem United 1:0. Po utkání se dočkal zasloužené chvály od trenéra Arsena Wengera, který zároveň oznámil, že Seaman bude od příští sezóny působit v Arsenalu jako trenér brankářů.

Foto: Archiv

Brankář londýnského Arsenalu David Seaman.

Článek

"Viděl jsem i lepší zákroky, ale i tenhle byl pořád vynikající. Jsem rád, že se mu to povedlo právě v jubilejním zápase. Jeho kritici si neuvědomují, jak tvrdě David trénuje, teď se za to konečně dočkal odměny," řekl po pohárovém utkání Wenger.

U gólmana, kterému bude letos čtyřicet let, si cení především zodpovědného přístupu k tréninku. "Pořád na sobě tvrdě pracuje, dokázal shodit a je v ještě lepší kondici než dříve. Pro všechny mladé brankáře může být příkladem pravého profesionalismu," dodal kouč londýnského klubu, který má údajně zájem o českého reprezentanta Petra Čecha z Rennes.

Nejstaršímu hráči Premiere League končí smlouva

Seaman je nejstarším hráčem anglické Premier League a smlouva v Arsenalu mu vyprší na konci sezóny. Od příštího ročníku by měl minimálně na částečný úvazek začít trénovat brankáře.

"Nevím, jak dlouho může ještě pokračovat na špičkové úrovni. Nejsem si zatím jistý, zda bude i nadále brankářskou jedničkou v klubu, ale určitě se začne od příštího ročníku podílet i na přípravě gólmanů. Myslím, že postupně se stane v Arsenalu dvojkou a trojkou a plynule přejde k trenérské profesi," vysvětlil Wenger.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články