Hlavní obsah

Šebrle ví, že trénink bude bolet

PRAHA

Roman Šebrle se vrátil z dovolené v Itálii a v pátek zahájil závěrečnou část přípravy na atletické mistrovství světa. "Čeká mě rozhodující fáze, trénink, který bude nejvíc bolet," uvědomuje si olympijský vítěz z Atén, jemuž první část sezóny nevyšla zcela podle představ.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Roman Šebrle

Článek

Od mítinku v Götzisu bojoval s neznámými zdravotními potížemi, které mu komplikovaly přípravu a vyvrcholily na Evropském poháru ve Florencii, kde se představil v dálce. Z tohoto důvodu také zrušil svůj start na desetiboji v Ratingenu a odjel místo toho s manželkou Evou a synem Štěpánem na dovolenou do Itálie.

"Podstoupil jsem sérii vyšetření trávicího ústrojí a ukázalo se, že problémy způsobovalo zánětlivé ložisko v tlustém střevu. Díky tomu, že se ho podařilo diagnostikovat, mohli lékaři nasadit účinnou léčbu. Její součástí byl i týdenní pobyt u moře," vysvětlil opálený Šebrle.

Dovolená, z níž se vrátil ve středu, pro něj byla posledním odpočinkem před srpnovým světovým šampionátem v Helsinkách. V Nymburce se připravuje se skupinou svého trenéra Dalibora Kupky. "Je to stejný model jako před olympiádou, ostatní aktivity omezím na minimum," vysvětlil a dodal, že i jeho oblíbený golf půjde na čas stranou. Před šampionátem by chtěl absolvovat ještě jeden až dva kontrolní starty.

Desetibojařský světový rekordman pochopitelně registroval i výsledky americké kvalifikace pro Helsinky, kterou v Šebrleho disciplíně vyhrál jeho největší soupeř a kamarád Bryan Clay. V disku dokonce předvedl neoficiální desetibojařský světový rekord 55,87 m.

"Skvělý výkon," uznal Šebrle, jehož osobní rekord je o osm metrů kratší. "Pro mě z toho vyplývá, že musím jet do Helsinek dokonale připravený na výkon okolo 8800 bodů," dodal světový rekordman.

Reklama