Hlavní obsah

Bába by olympijské hry v Paříži bral

Jaroslav BábaPrávo

Nejlepší český výškař Jaroslav Bába má s Paříží na svůj věk poměrně bohaté zkušenosti. Vstoupil zde do povědomí atletických fanoušků při světovém šampionátu před dvěma lety, v pátek se ve francouzské metropoli představil při premiérovém podniku Zlaté ligy a doskočil si pro druhé místo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Bába

Článek

"V pátek přišlo 70 253 diváků, což je úžasný. Sice to nebyla nejlepší atmosféra, co jsem kdy zažil, ale už to, že dokáží stadión s tak velkou kapacitou naplnit, je vážně umění. V Ostravě na Zlaté tretře je super atmosféra, když tam přijde dvacet tisíc lidí, a tady je to skoro čtyřikrát víc. Po závodě měl být nad stadiónem velký ohňostroj, ale nás hned po skončení soutěže odvezli na hotel, takže ani nevím, jestli opravdu byl.

Všude bylo znát, že volba pořadatelského města se blíží. Po městě byly rozvěšené transparenty, lidé nosili trička s nápisy Paříž 2012 a dokonce jsem si všiml při sledování televize na pokoji, že i pod logy francouzských kanálů byly symboly kandidatury.

Na světový šampionát mám jakžtakž dobré vzpomínky, s organizací problémy nebyly. Potíž jsem měl jen s jedním rozhodčím, který mě nechal opakovat pokus, ale to byla asi i trochu moje chyba.

Určitě bych v Paříži olympiádu bral, i když zajímavá by asi byla i Moskva, ještě jsem tam nebyl. Dovedu si představit i hry v Londýně, ale hlavně doufám, že v té době budu ještě skákat, takže mi je to celkem jedno."

Reklama

Související témata: