Hlavní obsah

Výškaři Bába s Tonem budou skákat i na Zlaté lize v Římě

PRAHA

Ve stejné sestavě jako před týdnem v Paříži se představí čeští atleti na pátečním druhém mítinku Zlaté ligy v Římě. Ve výškařském sektoru se s kompletní světovou špičkou utkají výškaři Jaroslav Bába a Svatoslav Ton.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Český výškař Jaroslav Bába.

Článek

Jedenáct atletů ponese na své hrudi zlaté startovní číslo značící šanci na zisk miliónového jackpotu pro vítěze všech mítinků Zlaté ligy, dvanáctý vítěz z Paříže Kenenisa Bekele do Říma neodcestoval.

V italské metropoli se mohou měnit rekordní tabulky, mítink Golden Gala má lepší obsazení než pařížský podnik. Výtečný by měl být mužský sprint na sto metrů, i když světový rekordman Jamajčan Asafa Powell na poslední chvíli odřekl účast kvůli problémům s třísly, které má z národního šampionátu. Poběží však olympijský vítěz Gatlin i mistr světa Collins.

O světový rekord se na ženské patnáctistovce pokusí Etiopanka Tirunesh Dibabaová, své vlastní historické maximum by rád atakoval i katarský stýplař Saif Said Šahín. Kompletní špička i s uzdraveným A. Johnsonem bude na startu běhu na 110 m překážek. Přímý přenos mítinku vysílá ČT 2 od 20 hodin.

Reklama

Související témata: