Hlavní obsah

Zlatá tretra byla nejlepším mítinkem série IAAF World Challenge

Praha

Atletický mítink Zlatá tretra Ostrava byl v letošní sezóně nejkvalitnějším závodem seriálu IAAF World Challenge podle bodování dosažených výsledků. Pomohla tomu i účast letos neporaženého amerického sprintera Justina Gatlina či čerstvé světové rekordmanky v hodu kladivem Anity Wlodarczykové, kteří jsou díky výkonům v sezóně adepty na vítězství v anketě o nejlepší atlety světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sprinter Justin Gatlin ovládl Zlatou tretru časem 9,86.

Článek

"Za námi skončily i mítinky Diamantové ligy ve Stockholmu a Birminghamu," uvedl v tiskové zprávě ředitel Zlaté tretry Jan Železný.

Wlodarczyková je první potvrzenou hvězdou pro mítink v příštím roce, jehož termín se však zatím teprve dolaďuje. "Má další cíl, přehodit osmdesát metrů. Bylo by skvělé, kdyby se jí to podařilo v Ostravě," řekl Železný. Wlodarczyková hodila světový rekord na nedávném mítinku World Challenge v Berlíně 79,58 metru.

Pořadatelé debatují o termínu také s jamajským sprinterem Usainem Boltem, který se v posledních dvou ročnících ze závodu omluvil. "Svůj slib, že se do Ostravy vrátím, ale chci dodržet," měl nedávno říct Bolt při svém startu ve Varšavě.

"Po zkušenostech ze dvou minulých ročníků s potvrzením startu Bolta počkáme až na průběh další atletické sezóny. V Ostravě ho moc rádi přivítáme, ale dva minulé ročníky ukázaly, že Zlatá tretra je skvělý a atraktivní mítink i bez světové atletické superstar," uvedl majitel pořádající agentury TK Plus Miroslav Černošek.

Reklama