Hlavní obsah

Rychlé nohy v přímém přenosu. Sledujte půlmaratón v Ústí živě na Seznamu

Praha

Již tuto neděli odstartuje v pravé poledne čtvrtý ročník Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem. A portál Seznam.cz po povedené premiéře přímého přenosu půlmaratónu v Olomouci přinese i závod na severu Čech živě. Průběh závodu divákům přiblíží známý sportovní komentátor Stanislav Bartůšek.

Foto: RunCzech

Ústecký půlmaratón se letos běží počtvrté.

Článek

„Olomoucký půlmaraton nám ukázal, že běhání je sport, o který je mezi Čechy zájem. Přímý přenos jsme tam navíc opepřili propojením s pořadem internetové televize Stream.cz ‚Kazma to nedá'. I na ústecký půlmaraton plánujeme speciální obsah. A to ve spolupráci s pořadem Test národa z dílny Stream.cz. Jsme zvědavi, zda bude i tento přenos stejně úspěšný jako ten minulý," říká Petra Kuráková z produktové komunikace Seznamu.

Odkaz na přímý přenos, který opět bude v české i anglické verzi, bude dostupný přímo z hlavní stránky Seznam.cz. O obraz se bude starat osm kamer. „A navíc jedna na motorce," přibližuje Jan Cvachovec, který přenos zajišťuje po technické stránce.

Dvakrát do chemičky

Ústecký půlmaratón se neřadí k nejtradičnějším zastávkám seriálu RunCzech, rychle si ale získal oblibu profesionálních i amatérských běžců. K tomu napomohla atraktivní trať, která účastníky běhu zavede to tamní chemičky a nabídne i úchvatné výhledy na údolí Labe. Letošní trasa bude proti loňskému ročníku mírně upravená.

„Zůstává desetikilometrový okruh, který se poběží dvakrát včetně unikátního průběhu chemičkou. Ale na střekovské straně se zkracuje otočka na nábřeží. Chybějící metry naženeme na druhé straně v Předlicích. Doběh do cíle přivádíme z Hrnčířské ulice, tedy od řeky, z opačné strany než v uplynulých letech," popisuje Ondřej Brouček z organizačního týmu.

Na startu hlavního závodu bude letos v Ústí 3500 běžců, dalších 1800 přihlášených je do rodinného běhu.

Reklama