Hlavní obsah

Isinbajevová vynechá po narození dcery celou příští sezónu. Adamsová rehabilituje po operaci

Moskva/Wellington

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová se rozhodla dát přednost rodině před atletikou a oznámila, že se v příštím roce k závodům nevrátí. Dvojnásobná olympijská vítězka, jíž se letos v červnu narodila dcera, se chce zatím plně soustředit na mateřské povinnosti a titul na mistrovství světa v Pekingu obhajovat nehodlá. Jejím cílem je start na olympijských hrách v Riu de Janeiro v roce 2016. Pauzu si dá i další atletická hvězda - novozélandská koulařka Valeria Adamsová, která je po operaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová byla na Zlaté tretře ozdobou i vítězkou své disciplíny.

Článek

"Momentálně mě naplno zaměstnává dcera a rodina. Cvičím jen lehce, k plnému tréninku se vrátím nejdříve v červnu 2015," napsala světová rekordmanka Isinbajevová na Instagramu s tím, že svou pozornost pak zaměří na OH v Riu. "Takové jsou naše plány. Až čas ukáže, jaká pak bude realita," dodala dvaatřicetiletá trojnásobná mistryně světa.

Otcem jejího dítěte je podle dřívějších zpráv o osm let mladší ruský oštěpař Nikita Petinov, s nímž Isinbajevová plánuje svatbu.

Adamsová šla na operaci s loktem a ramenem

Dvojnásobná olympijská šampiónka ve vrhu koulí Adamsová se podrobila operaci pravého lokte a levého ramena. Devětadvacetiletou Novozélanďanku trápila zranění celou sezónu, přesto dokázala získat třetí titul na Hrách Commonwealthu v Glasgow a opanovat Diamantovou ligu. Svou vítěznou sérii, která se táhne už čtyři roky, prodloužila na 56 závodů.

Podle manažera Nicka Cowana proběhly oba zákroky bez komplikací a Adamsovou nyní čeká rehabilitace. Kdy by se mohla vrátit do vrhačského sektoru, však neupřesnil. Úspěšná koulařka se nicméně už dříve nechala slyšet, že chce usilovat o třetí olympijské zlato za sebou na hrách v Riu de Janeiro 2016.

Adamsová získala první olympijský triumf v roce 2008 v Pekingu, druhé zlato o čtyři roky později v Londýně jí připadlo poté, co vítězná Běloruska Naděžda Ostapčuková neprošla dopingovou kontrolou. Má také čtyři tituly mistryně světa venku a tři v hale.

Reklama