Hlavní obsah

Předčasné euforii nepropadáme, říká Adam Svoboda

PRAHA

Ve vypjatých chvílích, kdy Slavii stačilo jediné vítězství k zisku extraligového titulu, visel osud hokejistů Pardubic hlavně na výkonu gólmana Adama Svobody. Především v šestém utkání se strážce východočeské svatyně předvedl a zastínil i svého protivníka, Romana Málka.

Foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Pardubický gólman Adam Svoboda sleduje puk v utkání proti pražské Slavii.

Článek

Dokázali jste dotáhnout dvouzápasové manko a ve čtvrtek nastoupíte k sedmému rozhodujícímu střetnutí před domácím publikem. Nepropadáte už trochu mistrovské náladě?Ani náhodou. Po čtvrtém utkání jsme si řekli, že půjdeme od zápasu k zápasu a tenhle cíl se nám teď daří plnit. Tak musíme přistoupit i k rozhodujícímu utkání.

Šestý duel jste ale zvládli takřka profesorsky.Byli jsme dobře připraveni takticky a nenechali jsme se vyprovokovat. Když jsme vedli 3:1, už jsme si říkali, že nesmíme připustit to, co se Slavii stalo na našem ledě.

Jste teď na tom lépe psychicky než soupeř?Doufám, že ano. Pátý zápas nám dal velké poučení. Snad jsme konečně přišli na to, jak si počínat v play-off. Dáváme do hry víc srdce a je to hodně poznat.

Spoluhráče jste podržel zejména při tlaku Pražanů ve druhé třetině.Měl jsem ale také trochu štěstí, byla tam i nějaká tyčka a byl dost špatný led. Kupodivu mi to ale ani moc nevadilo. Snažil jsem se nevypadnout z koncentrace.

Jak teď bude vypadat váš program před rozhodujícím duelem?Já si nedovedu představit ráno bez kafíčka a novin, to si zas počtu. Pak určitě lehce potrénujeme a budeme se snažit zůstat v klidu.

Nemyslíte trochu na čtvrtfinále před dvěma roky s Vítkovicemi, kdy jste měli v sedmém duelu výhodu domácího prostředí a nakonec vypadli?Tenkrát jsem to dění sledoval převážně ze střídačky. Teď jsme ale úplně někde jinde...

Reklama

Související témata: