Hlavní obsah

Holmesová a Olsson budou chybět na atletickém MS

O dvě velké hvězdy bude letos ochuzeno atletické mistrovství světa. Zranění znemožní vyplnit přihlášku dvojnásobné olympijské vítězce Britce Kelly Holmesové, jíž trápí Achillova šlacha, a trojskokanovi Christianu Olssonovi ze Švédska, který se stále nevyléčil ze zranění chodidla.

Foto: Archiv

Ilustrační foto

Článek

Holmesová loni senzačně vyhrála v Aténách závody na 800 a 1500 metrů, ale letos jí trápilo zranění šlachy a běžkyně se tak nemohla zúčastnit národní kvalifikace. Bolest jí neumožní běžet ani na pátečním mítinku Super Grand Prix v Londýně.

"V minulých týdnech jsem se skutečně intenzivně snažila to zranění vyléčit, ale nepodařilo se mi to. Včera jsem na tréninku definitivně zjistila, že to nepůjde," prohlásila Holmesová. "Jsem samozřejmě zklamaná," dodala vicemistryně světa na osmistovce.

Běžkyně se však i nadále udržuje v kondici, neboť na mítinku v Sheffieldu se 21. srpna chce před domácím publikem rozloučit s atletickou kariérou. "To je jediný důvod, proč jsem to ještě nezabalila. Chci se rozloučit s britskými diváky," dodala.

Mistr světa a olympijský vítěz Olsson už se podrobil dvěma operacím kotníku a ještě nedávno věřil, že se do MS stihne dát do pořádku. "Vyhrál jsem už všechno co se dalo, takže nechci jet do Helsinek se jenom zúčastnit," zdůvodnil své rozhodnutí Olsson.

Lékaři mu minulý měsíc chirurgicky zasáhli do kotníku podruhé a vyjmuli mu úlomek kosti. Olsson kvůli zranění vynechal halovou sezonu. "Budu se nyní soustředit na to, abych vyhrál příští rok halové mistrovství světa v Moskvě a v létě mistrovství Evropy doma v Göteborgu," dodal.

Reklama