Hlavní obsah

Šebrle se po nemoci cítí dobře a bude testovat formu

Dva závody v sobotu ve švýcarském Bernu a v úterý ve finském Jyväskylä naznačí Romanovi Šebrlemu, jaké následky na něm zanechala nepříjemná zdravotní patálie, jež ho trápila minulý měsíc. Olympijský vítěz měl zánět tlustého střeva, ale už se prý vyléčil a cítí se dobře. V uplynulých třech týdnech absolvoval v Nymburce závěrečný trénink na světový šampionát v Helsinkách, kde je desetiboj na programu 9. a 10. srpna.

Článek

Když světový rekordman závodil před měsícem na Evropském poháru ve Florencii, tušil, že se něco děje. Už na mítinku v Götzisu mu organismus dal najevo, že něco není v pořádku. "Cítil jsem se, jako bych vážil 300 kilo," vzpomínal dnes v rozhovoru s novináři. Navštívit lékaře ho donutila krev ve stolici. "Myslel jsem, že to mám z jídla, ale když jsem si na internetu přečetl, že to tím být nemůže, utíkal jsem za doktorem," povídal.

Šebrle absolvoval nepříjemné čistící vyšetření, aby ho mohli lékaři důkladně prozkoumat. "Bylo to fakt strašný, málem jsem to na záchod jednou ani nestihl," smál se při odstrašující vzpomínce. Asi dvaceticentimetrové zánětlivé ložisko prý podle lékařů nebylo tak veliké, aby se atlet rychle uzdravil. Šebrle tak odjel do Itálie s manželkou Evou a synem Štěpánem na týdenní dovolenou, kde se dal po zdravotní stránce do pořádku.

Souboj s Clayem nebude

V sobotu poběží překážky, bude házet diskem a vrhat koulí, o dva dny později ve Finsku absolvuje trojboj 110 metrů překážek, 200 metrů a vrh koulí. Tam měl původně startovat také Šebrleho největší soupeř v boji o titul mistra světa Bryan Clay z USA, jenž se však kvůli narození potomka Jacoba omluvil. "Chci ochutnat závody, i když jsem po těžkých trénincích. Atilla poslední den odpadl, jak byly náročné," zmínil se Šebrle o svém tréninkovém partnerovi Zsivóczkym.

Nepřipouštěl si, že by kvůli problému na mistrovství světa nejel. Když mi lékaři ten zánět našli, věděl jsem, že se dám do pořádku," řekl. Prý nedržel dietu, ani se nemoc nepodepsala na jeho váze.

Posledním závodem před šampionátem v Helsinkách pro něj bude 3. srpna mítink v Pardubicích, kde poběží překážky a bude skákat do dálky. Pak ho čeká životní boj. Titul mistra světa je jediná trofej, kterou ve své sbírce ještě nemá.

Reklama