Hlavní obsah

El Guerrouj nebude letos závodit na MS ani nikde jinde

PAŘÍŽ

Marocký běžec Hicham El Guerrouj se nezúčastní atletického mistrovství světa, jež začne v Helsinkách v sobotu 6. srpna. Dvojnásobný olympijský vítěz nezávodil od svého loňského triumfu v Aténách a zároveň oznámil, že se letos na atletických oválech nepředstaví.

Článek

Jednatřicetiletý El Guerrouj uvedl v prohlášení marockého svazu, že do Helsinek odjede, aby podpořil své kolegy. Závodit ale nebude.

"S přípravou jsem byl až do konce června spokojen a na mistrovství světa jsem se moc těšil. Ale nakonec jsem se po poradě s členy týmu, trenérem a rodinou rozhodl, že v Helsinkách nepoběžím," řekl El Guerrouj.

Deníku L'Equipe marocký atlet řekl, že ho zbrzdila angína. "Měl jsem nějaký virus. Zanícené mandle a horečky mě trápily snad deset dní. Kdyby k tomu nedošlo, určitě bych v Helsinkách závodil," tvrdil El Guerrouj.

Slavný mílař tak poprvé vynechá světový šampionát, na němž čtyřikrát vyhrál závod na 1500 metrů. Premiérově se El Guerrouj představil před deseti lety v Göteborgu, kde získal stříbrnou medaili.

Reklama