Hlavní obsah

Rekordman Powell přijde kvůli zranění o MS

Světový rekordman v běhu na 100 metrů Jamajčan Asafa Powell, jenž měl být jednou z hlavních hvězd atletického mistrovství světa, v Helsinkách nepoběží. O účast na šampionátu, který začne v sobotu 6. srpna, jej připravilo svalové zranění. Agentuře AFP to v sobotu řekl běžcův agent Paul Doyle.

Článek

Podle něj existuje malá šance, že by Powell běžel v Helsinkách alespoň štafetu, která je na programu až v závěru šampionátu. "Ale je to nepravděpodobné, léčba si vyžádá více času," uvedl Doyle. Dvaadvacetiletý sprinter by se prý měl dát do pořádku do dalšího mítinku Zlaté ligy, která bude pokračovat 19. srpna v Curychu.

Powella trápí problémy v oblasti třísel už měsíc od jamajského šampionátu, na kterém zvítězil. Na mítinku Super Grand Prix v Londýně 22. července si zranění obnovil. Při následném vyšetření u proslulého německého lékaře Hanse-Wilhelma Müllera- Wohlfahrta se ukázalo, že má v poraněném místě zhruba dvoucentimetrovou trhlinu.

V tomto týdnu dostával Powell injekce a podstupoval léčbu. Výrazné zlepšení se ale nedostavilo. Při jeho absenci by měl být hlavním favoritem stovky v Helsinkách olympijský vítěz Američan Justin Gatlin, který je v letošních tabulkách druhý s časem 9,89 sekundy a v poslední době prokazoval skvělou formu.

Reklama

Související témata: