Hlavní obsah

Půlkařku Semenyaovou už netrénuje Mutolaová

Potchefstoom

Po třech letech skončila spolupráce jihoafrické půlkařky Caster Semenyaové s legendární Marií Mutolaovou z Mosambiku. Na novou sezónu se exmistryně světa začala připravovat s tréninkovou skupinou domácího kouče Jeana Verstera.

Foto: Profimedia.cz

Jihoafrická atletka Caster Semenyaová

Článek

Třiadvacetiletá Semenyaová má za sebou nejhorší sezónu v kariéře. Poprvé od roku 2009, ve kterém získala v osmnácti letech světový titul v Berlíně v čase 1:55,45, nepokořila na osmistovce hranici 1:59,00. Svým maximem za ní dokonce velmi výrazně zaostala (2:02,66).

"Evidentně bylo něco špatně. Měla potíže se zraněním kolena, ale také Maria (Mutolaová) byla dost zaneprázdněna obchodními záležitostmi v Mosambiku, takže hodně trénovala sama," nabídl vysvětlení ztráty formy Verster. "Umí běhat mnohem lépe, pokud důsledně trénuje a vyhýbají se jí zranění," dodal.

Pod vedením olympijské vítězky a trojnásobné mistryně světa Mutolaové se Semenyaová začala připravovat po zisku stříbra na MS 2011 v Tegu. Na londýnské olympiádě 2012 pod jejím vedením získala stříbro, ale v další sezóně se nekvalifikovala po zranění kolena na MS v Moskvě a letos ani na Hry Commonwealthu v Glasgow.

Reklama

Související témata: