Hlavní obsah

Greene: Všichni nejrychlejší muži planety budou z USA

HELSINKY

Do amerického týmu pro nejkratší sprint se sice nedostal, přesto hýří trojnásobný mistr Maurice Greene sebevědomím. "Stupně vítězů obsadí Američané," cituje ho agentura Reuters. Stovka bude vrcholem prvních dvou dnů atletického šampionátu. O tom, kdo se bude honosit titulem nejrychlejšího muže planety, bude jasno v neděli po půl deváté.

Foto: DPA/EPA

Americký atlet Justin Gatlin

Článek

Ať vyhraje kdokoliv, bude jeho pozice nejlepšího sprintera zpochybňována: v Helsinkách totiž na stovce pro zranění nestartuje letošní světový rekordman Asafa Powell.

A tak se klidně může stát, že Greene bude mít pravdu, protože další dva nejrychlejší časy letošních tabulek patří jeho krajanům Gatlinovi a Scottovi. "A Scott vyhraje," věří Greene svému tréninkovému parťákovi. "Druhý bude Gatlin a třetí Crawford," předpovídá americký sprinter, jenž je připraven nastoupit do štafety.

Zahraniční sprinteři ale nejdou do boje předem poraženi. Vždyť kdo před dvěma lety čekal, že v Paříži vyhraje Kim Collins ze Svatého Kryštofa? "Závod bude zcela otevřený," myslí si obhájce titulu. Na medaili si věří Ghaňan Zakari i silná dvojice z Trinidadu a Tobaga, stříbrný z Paříže Burns a juniorský světový rekordman Brown.

Reklama