Hlavní obsah

Rekordman! V sedmaosmdesáti je nejstarším českým maratóncem, na trati si dal i pivo

Srch

Sedmaosmdesátiletý Jiří Soukup z Hradce Králové se dnes stal nejstarším Čechem, který uběhl maratón. Trať závodu v Srchu na Pardubicku zvládl za osm hodin, 12 minut a deset sekund.

Foto: David Taneček, ČTK

Sedmaosmdesátiletý Jiří Soukup se zúčastnil Sršského maratónu na Pardubicku. Stal se tak nejstarším Čechem, který zvládl maratónskou trať.

Článek
Fotogalerie

"Pořadatelé mu vyšli vstříc. Oficiální start závodu byl v 10:00, ale on mohl vyběhnout v 7:15, takže nebyl pod časovým tlakem," řekl ČTK Soukupův přítel Josef Krátký, který jej při maratónu doprovázel na kole. Maratónec se během závodu občerstvoval i pivem.

Soukup se stal rekordmanem před dvěma lety, kdy zaběhl maratón v 85 letech v čase pod sedm hodin. Jeho první letošní pokus o nový rekord letos v létě nevyšel, mimo jiné kvůli krátké lhůtě vymezené na běh.

Veterán dlouhých tratí se v mladém věku věnoval modernímu pětiboji. V seniorském věku kromě běhu se věnuje také otužování. Je rovněž uměleckým kurátorem několika hradeckých galerií. "Určitě už má v pácu, že něco zkusí i příští rok," dodal Krátký.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články