Hlavní obsah

Hamáčková je naštvaná, že přeložili finále tyčkařek

HELSINKY

Pavla Hamáčková si finále soutěže tyčkařek zaskáče později, protože závod původně plánovaný na středu organizátoři odložili na pátek od 17.10 SELČ. Důvodem bylo stejně jako u diskařek špatné počasí a zejména vítr. Přeložení závodu svěřenkyni trenéra Patery pořádně vytočilo.

Článek

"Jsem hrozně naštvaná, momentálně vůbec nemám chuť závodit a nejradši bych se viděla doma. Člověk se na něco připravuje a pak mu oznámí, že se nic nekoná. Je to nejhorší šampionát, jaký jsem kdy absolvovala," řekla rozzlobená Hamáčková, která si na finále musí počkat stejně jako její spolubydlící Cechlová-Pospíšilová.

Trenér Boleslav Patera sdílel stejný názor. "Klidně se skákat mohlo. Neprší, vítr se taky docela zklidnil. Pavle by takové podmínky vyhovovaly. Je to jasná lobby organizátorů, aby padl světový rekord," narážel na to, že ruská fenoménka ženské tyčky Jelena Isinbajevová by v dešti a větru mohla své stávající maximum 500 cm atakovat jen těžko.

Halová mistryně světa z Lisabonu 2001 přitom s Paterou rozebírala všechny možné varianty, jak vyzrát na nepřízeň počasí. "Probírali jsme, jak si nastoupit, půl stopy dopředu, půl stopy dozadu a teď tohle. Týden se tady plácám mezi pokojem, jídelnou a stadiónem. Ještě, že jsem si nepřebukovala letenku na pátek, což jsem původně chtěla," kroutila hlavou tyčkařka pražské Dukly s osobním rekordem 460 cm.

V časovém programu došlo ke změně i v kvalifikaci výškařů. Jaroslav Bába a Svatoslav Ton budou o finále bojovat v pátek už od 11.00 oproti původně plánovanému času 17.40.

Reklama