Hlavní obsah

Šebrle sezónu předčasně nekončí

Čerstvý vicemistr světa Roman Šebrle si v sobotu 27. srpna potřetí v kariéře vyzkouší stominutový desetiboj. Na mítinku v rakouském Wolfsbergu bude soupeřit mimo jiné i se svým tréninkovým partnerem Attilou Zsivóczkym z Maďarska, který skončil na šampionátu v Helsinkách třetí. Šebrleho start potvrdili organizátoři i atletův manažer Alfonz Juck.

Článek

"Všechno, co se stalo, jsem si důkladně promyslel a dospěl jsem k názoru, že by byla škoda už teď skončit," řekl Šebrle, jenž byl po návratu z Helsinek značně znechucen "glukózovou aférou" a uvažoval o předčasném konci letošní sezóny. "Proto jsem potvrdil starty, se kterými jsem počítal. Stominutový desetiboj si chci hlavně užít, nejedu tam s žádnými očekáváními bodového výkonu," prohlásil.

Olympijský vítěz a světový rekordman byl na stejném mítinku i loni, kdy se závodilo ve Villachu. Tehdy nashromáždil krátce po aténském vítězství 7842 bodů. Poprvé Šebrle zkusil víceboj vměstnaný do hodiny a čtyřiceti minut předloni ve Schwechatu, kde nastřádal 7989 bodů, ale kvůli překročení času o 42 sekund o stejný počet bodů přišel. Konečný součet měl proto hodnotu 7947 bodů. Šebrle nedoběhl včas do cíle závodu na 1500 metrů.

Původně měl Šebrle závodit v trojboji na mítinku v Linci příští týden v úterý, organizátoři však tento závod zrušili. "Cítím, že mi to jde, tak je mi to docela líto," prohlásil po dnešním tréninku český desetibojař. V závěru sezóny bude startovat v tradičním desetiboji ve francouzském Talence 17. a 18. září. "Tam pojedu s ohromnou motivací udělat co nejlepší výkon," dodal Šebrle.

Reklama