Hlavní obsah

Masná překonala halový rekord v běhu na jeden kilometr

Praha

Lenka Masná vylepšila při atletických závodech v Praze na Strahově český halový rekord v běhu na 1000 metrů na 2:42,05. O 74 setin sekundy tak překonala výkon Ivany Kubešové, který vydržel v čele tabulek bezmála čtvrt století.

Foto: Jan Kucharčík

Půlkařka Lenka Masná.

Článek

Kubešová zaběhla rekordní čas na jeden kilometr ještě ve federálních dobách v březnu 1991 v Haagu. "Z tréninků jsem tušila, že by podobný čas mohl být v mých silách, a jsem moc ráda, že se to splnilo. Zkusila jsem začít trochu volněji a vše vsadit na poslední dvoustovku," citoval Masnou web atletika.cz.

Rekord označila za výborný začátek halové sezony, jejímž vrcholem bude březnové ME v Praze. "Trochu mi to připomíná rok 2010, v jehož dalším průběhu jsem dvakrát běžela pod dvě minuty na osmistovce. Ale samozřejmě vím, že každé takové srovnání může být ošidné a nic nezaručuje. Fakt ovšem je, že příprava se povedla a v jistých ohledech jsem na tom velmi dobře," řekla Masná.

První letošní osmistovka ji čeká 29. ledna v Düsseldorfu. "Předtím si asi ještě zkusím nějakou šestistovku a uvažuji i o patnáctistovce, abych nějak využila natrénovaného objemu, než se začne směřovat do rychlosti. Musel by to ale být nějaký opravdu kvalitní závod, jinak by to asi nemělo cenu," dodala devětadvacetiletá atletka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články