Hlavní obsah

Helcelet získal domácí vícebojařský titul, je v čele světových tabulek

Favorizovaný Adam Sebastian Helcelet získal halový titul českého mistra v sedmiboji a ujal se vedení ve světových atletických tabulkách. Ve dvoudenní soutěži v pražské Stromovce nasbíral 6164 bodů a prakticky si zajistil účast na březnovém mistrovství Evropy v Praze. Tam bude mít jistý start česká jednička z pozice pořadatelské země, z letošního žebříčku si pak zajistí účast 11 Evropanů v redukovaném pořadí.

Foto: Jan Kucharčík

Adam Sebastian Helcelet na archivním snímku

Článek

Třiadvacetiletý Helcelet si vylepšil dva roky starý osobní rekord o 69 bodů a pomohl si k tomu mimo jiné absolutním maximem v dálce (760 cm) i premiérovým časem pod osm sekund na 60 metrů překážek (7,99). Získal druhý titul po roce 2013.

"To (první místo v tabulkách) zatím nic neznamená, řada kluků ještě pořádně nezávodila. Ale tenhle výkon mi říká, že budu chtít jít na halovém mistrovství Evropy po medaili," citoval svěřence Josefa Karase server atletického svazu.

Druhý skončil loňský šampión Marek Lukáš rovněž v osobním rekordu 5883 bodů a ani on není úplně bez šance na start v O2 aréně.

Reklama

Související témata: