Hlavní obsah

Katařan Baršim skočil v Athlone asijský halový rekord 241 cm

Athlone

Halový mistr světa Mutaz Isa Baršim skočil ve středu na mítinku v irském Athlone 241 centimetrů a vytvořil tak asijský halový rekord. Třiadvacetiletý katarský výškař se posléze pokoušel o halový světový rekord 244 cm, ale třikrát neuspěl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Katarský výškař Mutaz Isa Baršim.

Článek

Baršimův předchozí asijský rekord měl hodnotu 240 cm a výškař ho skočil ve svém úvodním závodu halové sezóny na začátku února v Banské Bystrici. V Třinci pak překonal 230 cm, jeho posledním vystoupením bude mítink v Malmö příští týden ve středu.

Baršim v Athlone rovněž na první pokus skočil nejlepší výkon na irském území v historii 237 cm, pak ho ještě posunul. Na druhém místě v závodu byl jeho mladší bratr Muamar Baršim, který si skočil halový osobní rekord 225 cm.

V závodě na 1500 metrů splnila limit pro účast na halovém mistrovství Evropy Diana Mezuliáníková. Skončila třetí časem 4:17,48 a normu pokořila o sekundu a 52 setin. Na této trati doplnila v týmu pro pražský šampionát Kristiinu Mäki (4:15,12).

Na mítinku měl běžet šedesátku bývalý jamajský mistr světa v závodu na 100 metrů Asafa Powell, ale při rozcvičení si natáhl tříslo a ze závodu odstoupil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články