Hlavní obsah

Sázka zvedla Rosolové náladu. Hlavně teď neudělat koninu, přeje si

Praha

Ta vzpomínka je stále živá. Před rokem na halovém mistrovství světa v Sopotech uháněla Denisa Rosolové do finále, když jí najednou v cílové rovince škobrtla o nohu nizozemská soupeřka a česká čtvrtkařka skončila na zemi a v slzách.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Čtvrtkařka Denisa Rosolová na srazu českého týmu před halovým mistrovstvím Evropy v atletice.

Článek

Jak se vyvarovat kolizi při letošním vrcholu halové sezóny pod střechou O2 areny? Stoprocentní recept samozřejmě neexistuje. „Radši budu obíhat ve druhé dráze. Ale člověk prostě musí doufat, že se to nestane znovu,“ připouští jedna z medailových kandidátek.

Chce medaili

Ještě na mistrovství republiky byla ze svého času na dvoustovce rozpačitá. Za svým osobním rekordem zaostala, a tak musela vyplnit sázku s trenérkou Martinou Blažkovou a absolvovat v tréninku nepopulární pětistovku. „A ta dopadla na výbornou,“ hlásí už zvesela.

Kde nastal obrat v její běžecké pohodě? „Je třeba si to srovnat v hlavě. Na republice jsem strašně moc chtěla a nešlo to. Když poběžím svůj dlouhý uvolněný krok, bude to dobré,“ věří před svým pátečním rozběhem (v 11.06).

Halová mistryně Evropy z roku 2011 neskrývá, že pokukuje po medaili. „Je to tam hodně nasekané, v půl vteřině nás je strašně moc. Bude to asi velký boj, ale už jsem na to stará dost,“ sází 28letá atletka na své zkušenosti. „Můžu si říct, že jsem zkušená, ale pak přijde závod a udělám nějakou koninu. Tak doufám, že teď se mi podaří jí vyvarovat,“ přeje si.

Získá Rosolová medaili na pražském HME?
Ano
86,7 %
Ne
13,3 %
Celkem hlasovalo 973 čtenářů.

Reklama

Související témata: