Hlavní obsah

Bolt se vrací do Česka! V Ostravě poběží sprinterský fenomén dvoustovku

Praha

Zlatá tretra opět ulovila největší atletickou osobnost posledních let. Fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt se na zrekonstruovaném vítkovickém stadiónu představí 26. května na dvousetmetrové trati.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt zdraví diváky během Zlaté tretry v Ostravě

Článek

Bolt na největším českém atletickém mítinku poběží posedmé, v posledních dvou letech ale svůj start kvůli nedostatečné přípravě a zdravotním potížím rušil.

Letos už startoval třikrát a svými výkony úplně neoslnil. Tréninkovou čtvrtku zvládl za 46,38 s, dvoustovku za 20,20 s a stovku v Riu zaběhl za 10,12. „Myslím, že se do toho dostávám, jen potřebuju absolvovat víc závodů,“ řekl světový rekordman na 100 i 200 metrů, jenž se o víkendu představí v bahamském Nassau na štafetovém šampionátu World Relays.

Drží rekord mítinku

Ostrava bude pro Bolta jediným evropským závodem v úvodní části sezóny před jamajským národním šampionátem. „První závod v Ostravě jsem běžel v roce 2006 a vždycky se mi u vás líbilo, rád se k vám vracím. Je to zejména kvůli skvělým divákům a nádherné atmosféře. Slyšel jsem, že stadión bude zrekonstruován,“ nechal se slyšet Bolt. Rekord Zlaté tretry na dvousetmetrové trati drží výkonem 19,83 s z roku 2008.

Vedle kompletní plejády domácích es se ve Vítkovicích představí ukrajinský výškař Bohdan Bondarenko, keňští běžci David Rudisha a Asbel Kiprop, elitní oštěpařskou konkurenci budou mít i Barbora Špotáková (Christina Obergföllová a Maria Abakumovová) a Vítězslav Veselý (Tero Pitkämäki, Keshorn Walcott, Thomas Röhler). Vstupenky se prodávají v síti Ticket-art.

Reklama