Hlavní obsah

Bývalý výškař Tomáš Janků se stal ředitelem atletického svazu

Praha

Bývalý výškař Tomáš Janků byl jmenován ředitelem Českého atletického svazu. Výkonný šéf nedávného halového mistrovství Evropy v Praze vystřídá od 15. května Františka Fojta, který ve funkci generálního sekretáře a později ředitele ČAS působil od roku 1992. Fojt bude v atletice nadále působit, bude pracovat na mezinárodních akcích pořádaných českým svazem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Někdejší výškař Tomáš Janků

Článek

Vicemistr Evropy z roku 2006 Janků ukončil kariéru v roce 2009. Potom se věnoval podnikání a předloni na jaře se stal šéfem organizačního výboru pražského HME.

"Atletika je mojí srdeční záležitostí. Chtěl jsem u ní vždy zůstat, ale věděl jsem, že trenéřina by mě nebavila. Halové mistrovství Evropy bylo příležitostí a pozice ředitele svazu je velkou výzvou. Jsem rád, že mohu skloubit své zkušenosti s oborem, který mě zajímá, a věnovat se atletice i nadále v nové roli," uvedl čtyřicetiletý Janků v prohlášení svazu.

"Na pozici výkonného ředitele halového mistrovství Evropy se Tomáš osvědčil a doufám, že atletika ocení jeho dovednosti a znalosti," řekl předseda ČAS Libor Varhaník.

Reklama