Hlavní obsah

Juniorský šampion Cedenio porazil v Ponce mistra světa Merritta

V duelu mezi úřadujícím juniorským a seniorským mistrem světa v běhu na 400 metrů na mítinku v Ponce měl navrch devatenáctiletý Machel Cedenio. Talent z Trinidadu a Tobaga v Portoriku porazil časem 44,97 skoro o půl sekundy o devět let staršího šampiona z Moskvy LaShawna Merritta z USA.

Článek

Vedle Merritta (45,42) získal Cedenio i skalpy stříbrného olympijského medailisty Luguelína Santose z Dominikánské republiky (46,19) či olympijského vítěze z roku 2004 a dvojnásobného mistra světa Jeremyho Warinera z USA (46,22). Nový soupeř české hvězdy Pavla Masláka Cedenio podruhé v kariéře prolomil hranici 45 sekund, před týdnem v George Townu si osobní maximum výrazně vylepšil na 44,36.

Na mítinku padla poprvé v sezoně hranice dvou minut v závodě žen na 800 metrů. Postaraly se o to kubánské běžkyně Rose Mary Almanzaová a Sahily Diagová. Dvaadvacetiletá semifinalistka z londýnské olympiády Almanzaová zvítězila v čase 1:59,31 a teprve devatenáctiletou juniorskou vicemistryni světa Diagovou porazila o šest desetin sekundy.

Reklama