Hlavní obsah

Jsem zpět, musíte se mnou počítat. Hejnová vyslala soupeřkám vítězný vzkaz

Michal OsobaPrávo

Po necelých deseti měsících se postavila na start čtvrtky překážek. „Také jsem byla nervózní jak blázen,“ neskrývala překážkářská mistryně světa Zuzana Hejnová. Návrat to byl vskutku vydařený, na Zlaté tretře pokořila kompletní konkurenci včetně své největší domácí soupeřky Denisy Rosolové, čas 55,13 s v chladném podvečeru ji zařadil na šesté místo letošních světových tabulek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová v cíli běhu na 400 m překážek na atletickém mítinku Zlatá tretra v Ostravě.

Článek

Po loňském zranění nohy ukončila předčasně sezónu, teď dala rozpomenout na rok 2013, kdy vyhrála vše. „Jsem maximálně spokojená,“ libovala si. „Jestli jsem zpět? Myslím, že jo, snad ten čas půjde ještě mnohem níž. Věřím, že mnou musejí zase počítat,“ vzkázala soupeřkám.

Soustředila se jen na sebe

Hejnová startovala v páté dráze, Rosolová před ní, obě běžely dlouho vyrovnaně. „Já se ale soustředila na sebe, abych si nechala síly na konec, jak mi poradil trenér. Vyplatilo se,“ kvitovala svěřenkyně Dalibora Kupky.

„Já Zuzku viděla, až když mě předbíhala, ale tu dráhu jsem si vybrala sama,“ hlásila Rosolová, která za krajankou zaostala o 32 setin. Obě si tak připsaly skalp Jihoafričanky Wendy Nelové, vedoucí ženy tabulek. „Český holky umějí běhat,“ usmívala se Hejnová.

„Udělala jsem myslím na sedmé překážce obrovskou chybu, zbytečně jsem přidala krok. Mám strašné rezervy, ale na první závod v tomhle počasí to bylo slušné,“ zhodnotila Rosolová.

Reklama